diumenge, 7 de març del 2010

Un empat que no tocava

El FC Barcelona ha empatat al camp de l’Almeria 2 a 2, tots dos gols els ha fet Messi i han servit per neutralitzar les dues vegades que els andalusos s’han avançat en el marcador. Objectivament, no és un bon resultat. És una ensopegada que l’equip blaugrana no es pot permetre en una temporada com aquesta en què el Reial Madrid l’ha anat estalonant jornada rere jornada fins que l’ha atrapat. Per al FC Barcelona un empat a Almeria sempre havia de ser una relliscada, fes el que fes el Reial Madrid (ha guanyat 3 a 2 al Sevilla, remuntant al minut 92 un 0 a 2 tot just començar la segona part, i s’ha posat líder amb els mateixos punts que el FC Barcelona). Eren tres punts que no es podien deixar de sumar. Ara: els partits s’han d’analitzar en funció del joc i les incidències que hi succeeixen. I, tenint en compte com ha anat el partit, els barcelonistes poden estar ben satisfets amb el comportament dels seus jugadors. A la mitja hora, han expulsat l’entrenador Josep Guardiola, als dotze minuts de la segona part, Puyol s’ha fet el 2 a 1 i tres minuts després han expulsat Ibrahimovic. I amb tot, els blaugranes han aconseguit empatar i podien haver guanyat perfectament perquè malgrat tenir un jugador menys han creat prou ocasions com per haver marcat un tercer gol, almenys. Però, l’empat a Almeria, tal com va aquest campionat, és una relliscada que encara que no sigui del tot decisiva és, indiscutiblement, molt inoportuna. Per a mi, la jugada clau ha estat l’ 1 a 0, en el primer córner que han llançat els andalusos, i després el 2 a 1, perquè ha afavorit la tàctica prevista pel tècnic basc de l’Almeria. No ho sabrem mai, oi, però com que d’aquests partits ja n’hem vist un munt, posar-se per davant i obligar el rival a avançar les línies és bastant fonamental i no ho hauria de ser tant. De tota manera, hi ha d’altres senyals que són potser més significatius i més clarificadors. Aquesta temporada, per comparació amb l’anterior, l’equip va molt curt de recursos, hi ha massa futbolistes que haurien de ser clau que estan desconnectats, Guardiola confia en només tretze o catorze jugadors (només ha fet un canvi, Sergio per Touré, mentre que Lillo ha esgotat els tres de què disposa) i, a més, en els darrers partits també s’observen alguns dubtes d’ordre tàctic que resulten tan inesperats com l’empat a Almeria.