dimecres, 2 de desembre del 2009

Messi, Pilota d’Or

Era una decisió indiscutible i llargament anunciada: Leo Messi és la nova Pilota d’Or del futbol. De fet, qualsevol (o gairebé, tampoc no cal exagerar) jugador del FC Barcelona s’havia fet mereixedor aquest any d’endur-se el preuat guardó que atorga la revista France Football. I, de fet, entre els cinc primers classificats, hi ha tres jugadors més que la temporada passada, la del triplet, vestien la samarreta blaugrana: Xavi, Iniesta i Eto’o; només Cristiano Ronaldo, el triomfador l’edició passada, s’ha colat en segon lloc. Leo Messi ha guanyat l’elecció amb el nombre més gran de vots que mai cap futbolista ha aconseguit, per sobre de Michel Platini. La Pilota d’Or és un trofeu individual però, rarament, l’obté cap jugador que no hagi fet, a més a més, mèrits col·lectius, vull dir que hagi dut al seu equip o la seva selecció a guanyar els màxims campionats. Em sembla un criteri molt encertat perquè, al cap i a la fi, el futbol és un esport d’equip i és adequat que es premiï l’excel·lència individual si serveix per a què el conjunt triomfi. És exactament el que va succeir la temporada passada i no pas l’anterior; en aquella edició, el talent de Cristiano Ronaldo havia estat més productiu per al Manchester United que no pas el de Messi per al FC Barcelona (encara que la culpa no fos seva). La Pilota d’Or a Messi és, doncs, un reconeixement al jugador més valuós del FC Barcelona de les (per ara) cinc copes, circumstància que queda referendada amb la presència de Xavi, Iniesta i Eto’o. El barcelonisme ha d’estar molt orgullós d’aquest reconeixement, perquè no és només individual, és també global. És un premi a una manera d’entendre el futbol, com a divertiment i com a expressió d’una manera de ser oberta, transparent i noble. I és que, tret d’Eto’o, si algun tret en comú tenen entre ells Messi, Xavi i Iniesta, un argentí, un català i un espanyol, és haver-se format al planter blaugrana, a la Masia, amb tot el que aquest fet representa de concepció futbolística. I, és clar, aquesta nit els toca guanyar a Xerès perquè d’això va el futbol.

2 comentaris:

Carles ha dit...

Malgrat aquesta pilota d'or al Messi (o, gairebé, a La Masia)sigui l'autèntica gran notícia esportiva del dia, no em puc estar de comentar el reportatge, escrit i fotogràfic, del Laporta a Luz de Gas. Esperpèntic i intolerable!. Per Déu, que és el President del Barça!!!
Després de llegir i, sobre tot, veure les fotos de la notícia, no crec que el Sr. Laporta tingui res més a fer ni al Barça ni molt menys en un futur en la política. Els de Madrid ja tindran tema per tapar la derrota de diumenge. Quina vergonya

pallofa ha dit...

hola:

ja se que no es el lloc mes adient, pero penso que el tema es prou greu, m'agradaria que diguessis la teva sobre "El proyecto de Ley de la Economía sostenible "

Gracies