diumenge, 14 de juny del 2009

Imperialisme, prepotència i tripijoc

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha qualificat el model del Reial Madrid de Florentino Pérez, el dels fitxatges de Kaka per 67 milions d’euros i de Cristiano Ronaldo per 94 milions d’euros, de “imperialista” i “prepotent” i que té el seu origen en el “chollo”, és a dir, en el tripijoc o en les martingales urbanístiques que fa uns anys els van donar unes plusvàlues de 500 milions d’euros, crec recordar, amb la requalificació dels terrenys de l’antiga ciutat esportiva, i que d’aquí a uns anys pot tenir una segona etapa amb una operació semblant amb el Santiago Bernabéu. Òbviament, pel que he anat dient aquests darrers dies, comparteixo absolutament aquesta manera de veure i qualificar els fitxatges que està fent Florentino Pérez. Ara: les declaracions de Joan Laporta em provoquen dues reflexions: la primera, més enllà de si són oportunes o no ho són o de si són les que ha de fer el president del Barça, és que tot i no ser la primera crítica severa que rep el president del Reial Madrid –també ho va fer la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, per a qui la situació de crisi no era la millor conjuntura per a fer exhibicions tan obscenes– els despropòsits del president madridista han fet, en general, força gràcia, si és que el termòmetre de l’opinió pública el reflecteixen els mitjans de comunicació –cosa discutible, per cert i lamentable–; fins i tot el president de la FIFA, Joseph Blatter, ha tingut la barra de dir que el fitxatge de Ronaldo demostra la bona salut del futbol. I la segona reflexió, que lliga en un determinat sentit amb les declaracions de Blatter, fa referència a la incapacitat que té el futbol per a regenerar-se i posar límits als despropòsits dels seus dirigents; sigui el calendari de partits i tornejos, completament inhumà i sense sentit, sigui l’endeutament brutal de la majoria de clubs i lligues, o bé sigui ara aquesta grande bouffe florentiniana, és un fet inqüestionable que el futbol és incapaç de traslladar a la pràctica les declaracions ben intencionades.

3 comentaris:

Bogart ha dit...

Vas ser Director de Comunicació del FCB.
A mi m'agradaria llegir una reflexio teva sobre com s'hauria de neutralitzar l'ofensiva dels mitjans en la seva campanya de mitificació del RM de FP que va associada a menystenir els éxits del FCB.
Els directius del Barça no poden fugir de que cada vegada que surten al carrer els hi preguntin per el fitxatjes del RM ni poden tampoc dir a cada pregunta "no comment".
Es clar, a mes a mes, que en els seus resums treuràn alló que mes els interessi en els seus objectius.
Es cert que cal estar serens i assenyats pero, no es l'hora de dir alló que veritat pensem tots?
El RM ho te clar: si parlen de nosaltres no parlen dels altres. No està Laportat intentant trencar aquesta deinàmica?

Pere ha dit...

Laporta fa bé. Ha de ser el president del Barça qui ha de denunciar les obscenitats de floren. No és el Barça el club solidari i honest, per excel.lència, a ulls del món? Així doncs, els tramposos, egoïstes i mafiosos vesteixen de blanc.
Que ho diguin periodistes o aficionats no serveix de res. Si ho diu Laporta, se'n fa ressó tot el món i es crea un efecte bola de neu. Avui ja han opinat igual Buffon i... Figo!
Jo de floren, pensaria que les coses se'm giren en contra. No estaria tranquil.

Eduard Padró ha dit...

En Florentino sap el que es fa, és un tipus hàbil i trepa... no se la jugaría... Jo crec que ha tornat essent conscient de que Madrid té moltes opcions de ser Seu Olímpica el 2016, o encara millor: utilitzará el Reial Madrid com a plataforma perque ho sigui... a la llotja del Bernabeu es tornará a parlar de negocis d'alta volada, podeu estar-ne segurs! Quina constructora seria l'encarregada de bona part de les obres si es fessin les Olimpiades a Madrid?? Que aquest any el seu club no guanyés res li ha anat de conya... Surt com a salvador del club, torna a portar grans noms del futbol mundial i aconseguirà que Madrid sigui Seu Olímpica... tot rodó! Pasterada per Madrid = pasterada per ell i el seu negoci... Quin paio! hehe... Com és que encara no he llegit aquesta interpretació a la premsa?? Tothom s'ha enlluernat amb les xifres, i ningú veu d'on treu aquests calers? Com ningú ha estat capaç de relacionar el retorn de Florentino amb Madrid 2016?? No ho sé... si fos peridista ho investigaria... em sembla interessant! SALUT!