dimecres, 17 de juny del 2009

Avui és d’hora, però aviat serà tard

El FC Barcelona té un porter excel·lent. Víctor Valdés, pel seu caràcter un punt fatxenda i per haver-se format al club, s’ha acostumat a la pressió que genera la porteria blaugrana i, a pesar d’alguns errors que li han costat gols de pissarrí i crítiques desmesurades, ha mantingut una trajectòria brillant i ascendent, amb actuacions memorables. A la final de la Lliga de Campions de París va ser clau. Del títol europeu d’aquest any també en té una bona part. No cal recórrer al catàleg d’intervencions decisives que ha fet Valdés per a ponderar-ne la seva importància. El porter acaba contracte a finals de la temporada que ve. Les negociacions per a renovar-lo s’han anat començant i deixant diverses vegades per les dificultats de posar-se d’acord, fins avui en què ja és urgent tancar-les. I ara hem sabut que les converses s’han trencat. El porter demana 9 milions d’euros l’any, per a situar-se al mateix nivell dels jugadors més decisius del planter, i el club no vol anar gaire més enllà dels 6 milions. També s’ha sabut que els serveis tècnics han pensat en el porter del Valladolid, Sergio Asenjo, de 20 anys, per a rellevar-lo. Tot plegat no és fàcil d’entendre. No es tracta de jutjar ni la demanda del jugador, ni l’oferta del Barça, perquè una i altra posicions depenen de factors que desconeixem malgrat aquesta sorprenent transparència informativa, com les ofertes que pot tenir Valdés de clubs com el Manchester United –amb un Van der Sar a punt de la retirada–, o les limitacions salarials del club. El que no es comprèn ni gaire ni gens és per què el FC Barcelona, a un mes just de l’inici de la pretemporada, encara no ha fet cap moviment a la seva plantilla, tret de la no renovació de Sylvinho. Hi ha quatre jugadors que acaben contracte el juny de l’any que ve (Valdés, Puyol, Márquez i Eto’o) i un que demana una revisió salarial (Touré Yaya). I algun reforç caldrà fer i, potser, alguna baixa més, en forma de traspàs, s’haurà de donar. És cert que el Madrid de Florentino Pérez ha trasbalsat el mercat, però aquesta irrupció estava descomptada. Encara és d’hora, però aviat es farà tard.

2 comentaris:

Salva M. ha dit...

Home, si entens aviat per un mes i mig, idò sí, aviat.

Però home, no sigam exagerats, els clubs no se decidixen a vendre encara, pareix que hi haurà que esperar. Si reclamem que el Barça se reforce JA, crec que li estem seguint el joc a Florentino Pérez.

Girifràs ha dit...

Sóc dels que pensa que el Victor Valdés és un porteràs i el porter idoni pel Barça. Per moltes raons, algunes d'elles ja les expliques.
A veure, el Victor demana 9 milions, el Barça n'ofereix 6. Entre mig de les dues xifres segur que hi hauria d'haver un punt d'acord.
És dificil ser porter del Barça, hem fitxat a grans porters que després no s'han adaptat. Per exemple, Vitor Baia.
No m'imagino la porteria del Barça en mans d'un noi de 20 anys, l'Asenjo, que no està gens acostumat a l'estil de joc, ni a la pressió afegida que representa ser porter del Barça.