dijous, 11 de juny del 2009

El fitxatge de Kaka

Que el flamant president del Reial Madrid, Florentino Pérez, irrompria al mercat gastant-se el que no té, era de calaix. El seu pas pel futbol, en la primera època de president, és recordada més que pels títols o el bon joc de l’equip blanc, pels diners que es va gastar comprant-se tots els cromos de la col·lecció que va poder al preu que li van fer pagar. Ara havia de fer el mateix, és clar, perquè sinó ja no seria el Florentino que tothom esperava. Ha començat pel brasiler Kaka, del Milan, per qui ha pagat 67 milions d’euros. Una bestiesa en qualsevol època i una obscenitat en aquests moments de crisi i penúries econòmiques per a moltes persones. Però el món del futbol segueix dins d’una bombolla que, més d’hora que tard, acabarà esclatant, i ja en sentirem a parlar. Ara, a diferència de la seva primera època, es veu que aquesta vegada amb un cromo sol no en tindrà prou i que el gust i les ganes els pagarà per més d’un jugador. Com que ja l’han vist a venir, el Bayern de Munic li ha demanats 100 milions per Ribéry. La primera conseqüència del fitxatge de Kaka és aquesta: el mercat s’ha inflacionat de cop, i encara queda per actuar-hi el propietari del Chelsea, Roman Abramóvitx, que aviat deurà moure fitxa. Sembla que tots aquests moviments han provocat una certa angoixa en l’entorn culer, si s’ha de fer cas als aficionats que truquen a les ràdios i envien missatges als diferents mitjans de comunicació. Em penso que aquesta sensació també l’agreuja el fet de veure tants noms de suposats fitxatges pel Barça cada dia als mitjans i que no se’n concreti cap. Però, si fa no fa, cada estiu passa tres quarts del mateix. Com que ja ha passat un any, de les sensacions tingudes, ja no ens en recordem. A mi em semblen dues coses: la primera, que un equip de futbol no és un àlbum de cromos; i la segona, que per anar bé en aquesta vida, cal fixar-se uns criteris d’actuació i seguir-los i no fixar-se tant en el que fan els altres perquè, al capdavall, cadascú se sent del seu mal.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo estic ben tranquil. Tenim un equip que funciona (no l'hem d'inventar), i l'objectiu és mirar de reforçar-lo en unes posicions concretes.
Altres han de fer callar l'entorn a base de fitxatges que per si sols no garanteixen res.
Reconec que m'ho estic passant prou bé mirant-me aquest ball de xifres i fitxatges milionaris.
Florentino show must go on!

Sang Blaugrana ha dit...

Hola Jordi
¿que bancos estan dando lineas de credito a Florentino Perez?
¿que pensaran los clientes de estos bancos cuando a ellos no se les concede pequeños creditos(que se estan jugando el futuro de sus familias) por la crisis?
¿que les dirian los Bancos a estas familias?
Esto es una barbaridad ahora 17 mil millones por cr7. y miles de familias que no pueden acceder a prestamos. Alguien debe hacer algo al respecto, estamos en una situacion economica sin precedentes y este señor parece que le importe bien poco todo esto.
Que pais!!!!!!!

Jordi Badia ha dit...

@ Sang Blaugrana
Totalment d'acord. 94 milions d'euros per Cristiano Ronaldo és una indecència. Estic d'acord que s'hauria de posar fre. Les limitacions salarials i de traspassos, a l'estil de la NBA, seria la solució. Ara: no veig que el futbol a Europa estigui per fer una normativa d'aquesta mena.
En part, també crec que la culpa la tenim tots els qui ens movem al voltant d'aquest món de sonats. El més normal seria que fossin els mateixos madridistes els que es rebel·lessin contra la barbaritat que està fent el seu president, però em fa l'efecte que estan la mar de contents pensant que la temporada que ve s'ho passaran molt bé i ho guanyaran tot i al Barça.

PBCALAF I COMARCA ha dit...

Fixeu-vos que el Sr. Pérez ha estat el president del Club que ha fitxat els 4 futbolistes més cars de la història del futbol.
1-Cristiano Ronaldo= 94 m. €
2- Zinedine Zidane = 72 m. €
3- Kakà= 67 m. €
4- Luis Figo= 60 m. €
Els demés es mouen en xifres "més normals", encara que continuen sent, com diu el Jordi, indecents.
Un exemple: Cáceres&Hleb=32 m.€.
Una barbaritat!

Sang Blaugrana ha dit...

Los contratos televisivos, estan cogidos con pinzas,no se sabe a ciencia cierta que va a pasar con ellos, estamos en un momento complicadisimo socio-economico, y lo que me deja perplejo es el silencio de los medios al respecto, si lo que esta aconteciendo en Madrid sucediera en Barcelona nos estarian Masacrando (como ocurrio con Nuñez tras el fichaje de Maradona) recordais que tubo que dar explicaciones?
La Uefa, La union Europea, deberia tomar cartas en el asunto.