dilluns, 5 d’abril del 2010

Bojan o Henry?

L’onze del FC Barcelona davant de l’Arsenal, malgrat les combinacions possibles, són faves comptades. Per les lesions d’Iniesta i Ibrahimovic i les sancions de Puyol i Piqué. De manera que l’únic debat així atractiu que queda obert és el de si ha de ser Bojan o Henry qui ocupi la posició de davanter centre.
Una i altra possibilitats tenen arguments a favor i en contra. Bojan ha jugat poc, aquesta temporada, però cada vegada que ho ha fet ha jugat prou bé i ha marcat. Especialment lluïda va ser la seva actuació dissabte, contra l’Athletic Club al Camp Nou, amb dos gols i amb molta participació i encert durant tot el partit. No tinc gaire dubtes que la proximitat d’aquesta actuació farà que en totes les enquestes que s’han obert des de dissabte i fins a l’hora del partit, Bojan serà el davanter centre preferit pels barcelonistes. Em sembla una elecció molt lògica. Henry no està tenint una temporada gaire brillant, per no dir que ha decebut molt. L’any passat havia jugat molt bé i, en canvi, aquest està sent més aviat fluix i irregular i en alguns moments ha fet la sensació d’un cert menfotisme.
Ara: a favor d’Henry, jo hi veig que el partit de l’Arsenal i del Reial Madrid de dissabte són partits dels de veritat, en què la pressió i la transcendència del resultat poden arribar a ser un llast molt feixuc per a aquells futbolistes més joves o que encara no han disputat prou partits d’aquesta mena. Són partits de què es parla durant tota la setmana, constantment, als quals s’arriba amb una càrrega emocional tremenda. Són partits que es comencen a jugar molts dies abans.
Bojan va jugar molt bé dissabte però, casualitat o no, no va saber que jugaria fins cinc minuts abans de començar el partit, perquè Ibrahimovic va tenir molèsties musculars durant l’escalfament. I Henry, la millor actuació que ha tingut aquesta temporada, va ser contra el València, sortint a la mitja part, amb el marcador 0 a 0, per substituir Bojan en la posició de davanter centre. Aquella tarda, Henry va ser clau en el 3 a 0 final, amb tres gols de Messi.
D’arguments a favor i en contra de Bojan n’hi ha tants com a favor i en contra d’Henry. No és una decisió gens senzilla de prendre, perquè el partit contra l’Arsenal és més complicat del que sembla. És una decisió que només l’entrenador Josep Guardiola, que conviu amb ells cada dia i sap valorar els aspectes emocionals que hi juguen i els afecten, pot prendre. I això, sense cap garantia d’encertar-la.

5 comentaris:

El Crostó ha dit...

Per mi no hi ha debat, Bojan. Henry ja només pensa en lluir al mundial.

Albert Recasens ha dit...

Jo també faria jugar a Bojan però intueixo que no jugarà ni ell ni Henry, sinó Messi amb Pedro i Iniesta a les bandes i Busquets o Touré, Keita i Xavi al mig del camp. Pura intuició però potser equivocada.

japt ha dit...

....despres de les salutacions "versus estars sister" del sr.Henry del 15 minuts al camp de l'Arsenal , deplorable, millor que es quedi a casa..Bojan contra el Bilbao va fer dos gols d'autentic devanter centre, ..es mereix una mica de respecte...i el sr. Henry "bon vent i barca nova",
als USA manquen estrelles....

Jordi Badia ha dit...

Totes les enquestes que he llegit i sentit fins ara confirmen el que ja s'intuïa, que tothom prefereix Bojan de titular. Veurem què fa Guardiola.
En tot cas, el que jo tinc clar, és que fins a final de temporada s'ha de tenir a punt i s'ha de procurar tenir a punt tots els jugadors que hi ha a la plantilla, que ja és prou curta com per anar-ne despatxant abans d'hora, no creieu?

El Crostó ha dit...

Jordi dius:
"s'ha de procurar tenir a punt tots els jugadors que hi ha a la plantilla"
Hi estic d'acord però els jugadors han de tenir la voluntat d'estar a punt i sembla que Henry no te aquesta voluntat.