dimecres, 23 de setembre del 2009

Superioritat absoluta

El FC Barcelona ha guanyat per 1 a 4 al camp del Racing de Santander en un partit molt semblant al de dissabte al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid. En sis minuts de joc fulgurant n’ha tingut prou. Els blaugranes han superat els càntabres a la primera part, en què del minut 20 al 27 han fet tres gols (Ibrahimovic, Messi i Piqué), i a la segona s’han dedicat a adormir el partit i a no cansar-se més del compte. El quart gol, un altre de Messi, ha tallat l’intent de reacció local que s’havia produït aprofitant que el Barça havia baixat sensiblement el ritme. El partit de dissabte va generar un sorprenent conat de crítica. Personalment, em va semblar exagerat i extemporani. L’exhibició del Sardinero m’ha corroborat aquella impressió. La superioritat del Barça és aclaparadora. La impotència dels jugadors càntabres ha estat colpidora. A la primera part, en molts moments, semblava que estiguéssim veient un partit amistós de pretemporada, d’aquests que els equips professionals juguen contra l’equip d’aficionats de la localitat on fan l’estada, més que no pas d’un partit oficial d’una lliga com l’espanyola que passa per ser la lliga més competitiva del món. Un bon exercici, per fer-se passar les ganes de lamentar-se per la imatge de la segona part, quan el partit estava decidit del tot, és recordar les dificultats que tradicionalment ha tingut el Barça al Sardinero o en camps semblants per endur-se els tres punts. Avui, el FC Barcelona és un equip que atemoreix els rivals, causa admiració a l’afició rival i guanya els partits amb una contundència i brillantor insòlites. Té un mèrit indiscutible.
Fa de mal dir, perquè és molt aviat i succeiran moltes circumstàncies ara imprevistes, a més de les que ja es veuen a venir i estan programades, però, de moment, si no hi ha un canvi sobtat d’escenari, fa tot l’efecte que aquesta lliga es decidirà en tres o quatre partits a tot estirar, en els enfrontaments amb el Reial Madrid i contra algun altre rival que ara mateix no s’endevina, perquè hi ha molts pocs equips que semblin capacitats per discutir-li el resultat al FC Barcelona.