diumenge, 26 d’abril del 2009

La Lliga passa pel Bernabéu

Així doncs, l’empat del FC Barcelona al camp del València no va ser un bon resultat. Va ser un mal menor, tan sols. Perquè el Reial Madrid no ha deixat passar l’ocasió de retallar de dos punts el desavantatge guanyant 2 a 4 a un Sevilla que acumula quatre derrotes consecutives, que aviat és dit. La distància entre blaugranes i madridistes és ara de 4 punts. Des del 13 de desembre, en què FC Barcelona i Reial Madrid es van enfrontar al Camp Nou, és a dir, una volta pràcticament sencera després, l’equip de Juande Ramos ha fet 52 punts de 54 possibles, 8 més que els de Josep Guardiola, ha cedit només un empat i ha guanyat disset partits. Estèticament, no hi ha per on agafar el seu joc. Però tenen la competitivitat i l’efectivitat de sempre i, encara que sigui a empentes i rodolons, han aconseguit mantenir fins al partit de dissabte al Bernabéu una persecució agònica. Falten cinc jornades per a acabar la Lliga i el Barça manté 4 punts d’avantatge. És una renda substancial. Però és clar que el títol passa per no perdre dissabte. Una victòria blaugrana o un empat, faltant quatre jornades i amb dos partits a casa i una sortida, a Mallorca –ja serà en terra de ningú i salvat -, assequible, deixaria el campionat força aclarit. Una derrota, en canvi, capgiraria la situació anímica a un i altre equip i als blaugranes se’ls acumularia la feina i la pressió. Aquesta jornada era propicia per a deixar resolta la Lliga espanyola. No obstant, el Barça va fallar a València i el Madrid se n’ha sortit en un camp que semblava que hauria de ser més difícil; però el Sevilla s’ha desinflat de manera espectacular. Era important perquè, a les portes de les semifinals de la Lliga de campions, haver tancat el front espanyol hagués anat molt bé. Però, com que en el pecat hi ha la penitència, el Barça haurà de patir fins al darrer moment. Ara: és curiós observar com no hi ha manera que escarmentem: el Barça s’havia de proclamar campió al Santiago Bernabéu, dèiem cofois. Ara s’hi jugarà el títol en un partit de vaitot madridista.

2 comentaris:

Damsam ha dit...

La liga española es muy pobre. Al final se va a decidir en un mano a mano, ya que no hay equipo capaz de ganar, ni a este deslumbrante Barça, ni a este mediocre Madrid. ¿ Aun nos preguntamos porque hay 3 equipos de la Premier en la final de Champions ?

Saludos,

Damsam

www.elbanquillovisitante.com

Girifràs ha dit...

De fet, qui es juga la lliga el proper partit al Bernabeu és el Madrid. Si guanyem, s'haurà acabat, i si perdem encara en serem els líders en solitari i amb un calendari final en principi favorable.
No dubtarem ara de la capacitat del Barça per poder guanyar aquesta lliga. No pot ser d'una altra manera.