dimarts, 11 d’agost del 2009

S’acaba la pretemporada

Al FC Barcelona se li ha acabat la pretemporada. En les pròximes tres setmanes, disputarà dos títols oficials (la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic Club de Bilbao, els dies 16 i 23, i la Supercopa d’Europa contra el Xakhtar Donetsk, el dia 28 a Mònaco) i iniciarà la Lliga espanyola, el dia 31 contra l’Sporting de Gijón al Camp Nou. Encara que aquests dos títols no passin de ser la torna dels altres quatre a què optarà aquesta temporada que ve (Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei i Copa Intercontinental), l’experiència més recent indica que són finals que defineixen la fesomia de l’any i que no val a badar-hi. A més a més, per al conjunt blaugrana, guanyar-los no només li valdrà per a mantenir la imbatibilitat del darrer any, en què va guanyar tots els títols disputats, i engreixar el seu prestigi, sinó que servirà per esvair qualsevol mena de dubte que pugui haver sorgit en aquesta pretemporada i que, certament, han estat motivats per raons no esportives. En els partits amistosos, l’equip ha mantingut el to de la temporada passada, i això tot i no haver pogut comptar amb la participació de jugadors que van ser fonamentals ni de la nova estrella, el suec Zlatan Ibrahimovic. Ara, pel que fa el reforçament de la plantilla, el club ha fet molt curt; hi ha hagut més baixes (Sylvinho, Hleb, Martín Cáceres i Eto’o) que no pas altes (Maxwell, Henrique i Ibrahimovic) i, pel que havien expressat els serveis tècnics blaugranes els primers dies, ni en un cas ni en l’altre s’ha pogut fer tot el que es pretenia. De manera que si la plantilla de la temporada passada ja era curta, en aquesta encara ho serà més tenint en compte el calendari, molt més intens, i amb els jugadors africans anant-se’n dos mesos a l’hivern. Fins a finals d’agost encara hi ha temps per a fitxar i desfitxar, i el nivell exhibit pels jugadors del planter fa que segons quina mena de tràfic no sigui ni necessari ni aconsellable, però s’ha fet tard i, a més a més, a vegades, llegint segons quines declaracions, fa l’efecte que les prioritats de l’equip es deixen en un segon terme.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Aquesta temporada serà interessant, no només des del punt de vista esportiu sinó i sobretot, segons la meva lectura, des del punt de vista pedagògic.

Si durant tota aquesta temporada hem pogut aprendre del Barça que amb humilitat, esforç, treball individual i treball en equip i dedicació diària es poden aconseguir èxits i cims, ara m'interessarà molt veure quins ingredients són necessaris per mantenir-se en el cim, amb quins factors juga l'entrenador per aconseguir la constància necessària i per aconseguir altres motivacions, la permanència.

Jo crec que molts professors, líders d'equip, managers, pedagogs, psicòlegs, directius, etc. estem pendents de quines estratègies utilitza Guardiola per manejar aquest equip aquesta nova temporada.

Estarem atents.