dilluns, 24 d’agost del 2009

El quart i el primer

El títol de la Supercopa d’Espanya es pot considerar el quart de la temporada passada o el primer d’aquesta, que tècnicament és el que és. Tant se val, perquè en els dos casos el que vol dir és que el Barça de Josep Guardiola continua imbatut. Des que el tècnic català va agafar les regnes del primer equip, els seus jugadors han guanyat tots els títols que han disputat. Aquesta Supercopa es donava per descomptada, abans fins i tot de començar, perquè l’Athletic Club de Bilbao no té el potencial suficient per guanyar el FC Barcelona en una eliminatòria a doble partit i jugant el primer partit a casa –a partit únic, vista la final de la Copa del Rei, tampoc–, i molt més encara després que els blaugrana s’imposessin per a 1 a 2 a San Mamés. Però que el títol es donés per descomptat no li treu gens d’importància. El 3 a 0 de la tornada, amb dos gols de Messi i un de Bojan tot just sortir, és un resultat curt. A la primera part, el porter Gorka Iraizoz ha mostrat tot el valor dels porters, perquè ha evitat que el seu equip se n’anés als vestidors amb uns quants gols en contra, com a la segona Ustaritz ha ensenyat quina posició més delicada és la dels centrals, perquè els tres gols són espifiades d’ell. A diferència del que es va veure dimecres al Joan Gamper, aquest partit contra l’Athletic Club haurà estat la presentació de veritat de l’equip blaugrana. Guardiola no ha reservat ningú i ha disposat durant més de 60 minuts l’onze que, amb poques variacions, serà el titular; hi falta Iniesta i Márquez, em sembla. De manera que s’ha pogut veure per primer cop, en un partit de veritat, el nou crac blaugrana, el suec Zlatan Ibrahimovic, el qual ha deixat bons detalls individuals i col·lectius. L’equip segueix en la línia de l’any passat, amb les mancances pròpies derivades de la menor preparació física. Divendres hi ha el segon títol, o el cinquè, en joc, la Supercopa d’Europa contra el Xakhtar Donetsk. Fa tres anys a Mònaco va començar un calvari de dos anys. La importància d’aquest títol s’explica a partir d’aquest record.