divendres, 7 d’agost del 2009

De les pretemporades

No sé si deu ser l’edat o l’acumulació d’estius, però trobo que cada any les pretemporades costen més de passar. Jo em penso que és per aquest intent de donar-hi una importància que no tenen. Per més que es vulgui, un partit contra el Galaxy de Los Angeles o els Sounders de Seattle, té molt poc interès. No sé quantes persones deuen esperar despertes o es deuen llevar de matinada per a veure aquests partits. Com a aficionat al futbol, sento una certa enyorança de les pretemporades de la meva infantesa i joventut. En aquell temps, la informació l’havies d’anar a buscar als diaris perquè la família teníem per costum descansar de televisió i de ràdio durant les setmanes de vacances fora de casa. Només ens hi tornàvem a connectar quan tornàvem al domicili per a veure els equips participants en el Teresa Herrera i el Carranza. Per a veure el nou Barça al Trofeu Joan Gamper, disputat entre quatre equips i en dos dies, amb semifinals, tercer i quart lloc i final, havies d’anar al Camp Nou o bé seguir-lo per la ràdio. Els equips entrenaven igual que ara, però no feien gires a l’altra punt del món en què la gent està desperta a l’hora de dormir, i feien fitxatges, encara que no tants ni sempre tan cars. Vull dir que els equips feien més o menys el que fan ara però sense donar-hi la transcendència que ara s’hi dóna, tot passava d’una manera molt més relaxada. Ja comprenc que els clubs grans s’han entrampat amb uns pressupostos tan fantàstics que han de fer mans i mànigues per a complir-los i que això fa que s’hagin d’empescar mil i una cabrioles per a cridar l’atenció i que els aficionats es gratin la butxaca per poder-los veure. I que la resta d’actors d’aquest circ han d’anar a aplaudir-los totes les actuacions perquè estan tan entrampats com els clubs que els subministren la saba per a sobreviure. Però que ho comprengui no em fa deixar de pensar que aquest tipus de pretemporades tenen un interès molt relatiu i puntual: fan passar una mica l’estona, però no t’estalvien la calor.

2 comentaris:

CASTE ha dit...

Bon dia, JORDI crec que tens molta rao, sobre tot en la primera linea on dius que deu ser per l'edat je.je.je.

òscar ha dit...

també conservo certa nostàlgia d'aquells gàmpers de jornada doble en el que l'inici de temporada eren una presentació i festa com cal.

ara, aquestes pretemporades semblen no voler donar treva als amants del futbol i si, en canvi, entreteniment a turistes i espectadors al sr. don dinero que és la tele. poc més.