dilluns, 17 d’agost del 2009

Aquest Barça el coneixem

El FC Barcelona ha mostrat en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic Club de Bilbao les mateixes virtuts que la temporada passada el van dur a guanyar el triplet de Lliga de Campions, Lliga espanyola i Copa del Rei. Ha guanyat per 1 a 2 a San Mamés, amb gols de Xavi i Pedro. Encara que ha hagut de remuntar el 1 a 0 amb què els bilbaïns es van avançar al marcador a les acaballes de la primera part, el cert és que ha dominat durant tres quartes parts del partit, amb el joc de pressió i control a què ens va acostumar la temporada passada, i ha creat prou ocasions com per haver obtingut un resultat molt més clar; Bojan i Alves van enviar dues pilotes al travesser i el porter basc Gorka Iraizoz es va fer un tip de treure pilotes de gol. Aquest resultat de 1 a 2 deixa el primer títol de la temporada, o el quart de l’anterior, a l’abast dels blaugranes. Diumenge al Camp Nou no han de tenir problemes per fer valdre el gol d’avantatge obtingut. És un resultat i un títol d’una transcendència molt més gran que no pas la importància objectiva del trofeu que hi ha en joc. I és que començant la temporada de la mateixa manera que la va acabar, mantenint la imbatibilitat aconseguida l’any passat, el Barça demostra a tots els seus rivals que segueix amb la mateixa fam de victòria i esperit de sacrifici que el van dur a triomfar en totes les competicions. I, a més a més, perquè aquest partit l’ha hagut d’afrontar amb nombroses baixes i les ha cobertes amb jugadors del planter sense que el joc de l’equip se n’hagi ressentit excessivament, demostra que l’aposta futbolística blaugrana es manté vigent i vàlida. És el primer partit oficial d’una temporada que estarà molt atapeïda de partits i que serà molt més intensa que no pas l’anterior; en només dues setmanes es juguen dos títols i al desembre un tercer. És molt aviat encara, però l’enfrontament contra l’Athletic Club és significatiu perquè no ha estat un partit jugat a ritme de pretemporada. I això que uns minuts abans havíem vist córrer el jamaicà Usain Bolt els 100 metres en 9:58!