dimarts, 9 de setembre del 2008

Una Copa mal girbada

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita té tota la raó de queixar-se perquè aquesta nit els culers de les Terres de l’Ebre no podran veure el FC Barcelona de debò. La semifinal de la Copa de Catalunya entre el Barça i el Sant Andreu hi havia creat molta il·lusió perquè hi ha molts aficionats culers en aquelles comarques; a la quitxalla els feia molta il·lusió veure els seus ídols, encara que només fossin els pocs que no són amb les seves seleccions, i només uns minuts.
L’entrenador del Barça, Josep Guardiola, ha decidit que hi vagi mig Barça Atlètic i mig Juvenil. Ell hi anirà, però l’equip el dirigirà Luis Enrique. La raó és el camp de gespa artificial, que resulta ser un risc excessiu per als jugadors del primer equip. És una decisió coherent amb la que va prendre el dia del Gamper, quan va optar per prioritzar el partit de tornada contra el Wisla.
A les Terres de l’Ebre han d’estar decebuts. Molt poques vegades hi ha l’oportunitat de veure el FC Barcelona a Catalunya sinó és al Camp Nou. Guardiola ha fet passar els interessos esportius per davant dels institucionals. I una Junta itinerant no compensarà el desencís. La decisió menysté la Copa Catalunya i aquesta actitud no és bona per a la imatge del FC Barcelona. A més, les declaracions del vicepresident Rafael Yuste, dient que ja fa dies que va advertir el president Ricard Campoy, contribueixen a considerar-la un episodi més de l’enfrontament que el club té amb la Federació Catalana.
Tanmateix, que Barça i Espanyol no es prenguin amb un mínim de seriositat la Copa Catalunya hauria de ser un motiu de reflexió per a la FCF. Aquest torneig fa temps que no té sentit tal com està plantejat. I és un exemple del que deia fa un parell de dies, que som un país petit que fa el milhomes. Aquesta competició, tal com està pensada, no té cabuda al calendari. Entestar-se a mantenir-la amb el format actual són ganes de ridiculitzar-la, de que cada temporada sigui notícia o bé perquè als dos grans se’ls en fot, o bé perquè no es posen d’acord per a disputar-ne la final.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento però això es una vergonya absoluta. Tenim un club que dóna l'esquena al seu propi pais. En Laporta dirigeix el Barça pels seus amics.
La gent està fins al barret de tantes mentides.
I continuem tenint un GREU problema de comunicació.

Salutacions.

e. ha dit...

Be, identificat el problema, ara només falta buscar-ne solucions. Per a mi, la copa Catalunya és el mateix que els partits de seleccions: un destorb. Per molt català que sigui i em senti, i per molt que estimi Catalunya, crec q aquesta competició només fa nosa. O es reinventa o desapareix.

@Pere:
Què te a veure que en Laporta dirigeixi el club pels seus amics a que en Guardiola hagi decidit no enviar a ningú del primer equip?

Ens estiraríem els cabells si Eto'o o Alves es trenquessin per 9 mesos en aquesta competició? No ens la podem agafar amb paper de fumar cada cop que hi ha una situació compromesa.

Anònim ha dit...

Lo del Laporta és un escàndol.

Entenc al Pep, però com a mínim podríen haver portat als jugadors i fer algún acte amb les penyes d'allà. No demanaven més, tan sóls poder veure l'Eto'o i els altres del primer equipo que estaven a Barcelona.

Una abraçda i endavant amb el prugrama.

Anònim ha dit...

desde fora: sembla que això del futbol és la "gallina dels ous d´or", tothom vol xumar de la mamella, i tot són competicions, torneigs, "paxangues"... Personalment crec que ens "empatxen" de futbol!!! I entenc els motius de decepció i enfado de la gent de Tarragona, però també entenc els motius dels que remenen les cireres al FCB. El problema és que el poble no es REVOLUCIONA!!! Haviam quin dia que la gent deixi de veure la TV quan faguin futbol, que la gent no pagui cap cuota de soci, ni cap entrada!!! Deixariem de ser uns esclaus del futbol!!! I potser deixarien d´ahver picabaralles estúpides.

pep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
pep ha dit...

La culpa tiene la federacion catalana. La Copa Catalunya deberia ser un torneo pre-temporada.

Barcelona da mas a Catalunya con buenas actuaciones en España y Europa, que son las competiciones que (también por eso) tienen que tener prioridad.