dimecres, 3 de setembre del 2008

Canvi d’agulles

La decisió del president i la Junta Directiva del FC Barcelona de rellevar la seva directora general, Anna Xicoy, no ha estat cap sorpresa. Tampoc ho seran els cessaments d’un nombre no especificat d’executius i treballadors del club que es produiran els pròxims dies. La renovació de l’àrea executiva del club afectarà sobretot els professionals que van entrar-hi de la mà dels vicepresidents Marc Ingla i Ferran Soriano. Tot i que Anna Xicoy no formava part d’aquest grup, i que va entrar com a directora financera amb l’aval de la família Echevarría, és cert que compartia amb Soriano una mateixa ortodòxia. Xicoy, segons algunes fonts coneixedores del procés que s’ha viscut els últims dies, s’hauria negat a fer els canvis a l’àrea executiva que es pretén fer.
El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va lloar en el seu discurs davant l’Assemblea de compromissaris la tasca duta a terme per l’àrea executiva i va assenyalar la gestió econòmica com a un dels principals trumfos del seu mandat. També sembla evident que cap empresa escomet una remodelació de la seva àrea executiva, començant pel director general, si els seus resultats econòmics són tan bons com els que presenta l’entitat blaugrana. I malgrat que el comunicat oficial pel cessament de Xicoy parli de “nou impuls a la direcció executiva del club”, un cop tancats els dos grans contractes que són les dues principals fonts de finançament de l’entitat, el de Nike i el de Mediapro, no sembla tampoc que aquestes dues temporades que li resten de mandat a Laporta hagin de ser de cap gran salt endavant.
La remodelació a l’àrea executiva que vol escometre va en la mateixa direcció agafada per a cobrir les vacants a la Junta Directiva provocades per la dimissió de vuit directius arran del resultat del vot de censura. Laporta considera que durant aquests cinc anys de mandat ha patit en excés el que ell qualifica de “actes de deslleialtat” i vol esgotar el temps que li queda amb persones que li siguin properes i fidels. Està convençut que és el que més li convé a ell i al Barça.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Laporta mica en mica es va quedant tot sol. No m'extranya que es vulgui bunketirtzar, ja que darrerement li han caigut els pals desde totes les direccions.

Pero el President hauria d'aplicar l'eslògan del 2003, "primer, el Barça" i actuar en consequència.

No crec que aillar-se de tot sigui el millor pel Club. Però potser sí per a Laporta.

Sal.lutacions.

Max.

Anònim ha dit...

Es rumoreja que Elies Frade (cap de seguretat del FCB) també ha estat desvinculat de la seva relació amb el Club.

Jordi, ¿ens en pots fer 5 cèntims?

Anònim ha dit...

I precisament a tu et va passar el mateix, tot i que tots sabem pq vas entrar al Barça, quan des de direcció general es deia que no complies el perfil adient per ser director de comunicació. Que consti que no estic d'acord amb aquesta política de tallar caps pq sí!

Laporta ha de plegar ja!

Anònim ha dit...

No vull defensar al sr. Laporta però ell està actuant com la majoria de presidents que entren a una gran companyia. Volen acabar amb les persones que eren afins a l'antic equip directiu i possar-hi les seves.
Només existeix una diferencia substancial entre una empresa privada i el Barça. Els accionistes. En una empresa si l'equip directiu no cumpleix els objectius marcats i no dona el resultat esperat se'n va al carrer. En canvi, en el Barça el soci (que segons diuen els estatuts és el verdader propietari del club) no té aquesta potestat.

kantinu ha dit...

Interessant i enriquidor article, Jordi.

Fins ara se'ns ha venut Xicoy com a integrant del clan Soriano, igual que s'ha considerat publicament que el teu relleu a l'area de comunicació del club es devia a motius similars.

És també fals aquest extrem?

siempre positifo ha dit...

no acabo d´entendre una cosa.
què ens vols dir: que és una mala decisió despendre´s d´aquesta executiva o que els resultats económics presentats no són tan bons com han volgut vendre?

jo sóc un esbirro.
salut i enhorabona pel blog.

Jordi Badia ha dit...

M'he proposat intervenir molt poc en l'espai dels comentaris perquè considero que és per als lectors. Però avui em sembla que val la pena fer-ho per aclarir alguns dubtes que es poden haver generat:
- A l'Anna Xicoy la fan fora no per la seva vinculació amb Soriano. Xicoy va entrar al club amb l'aval de la família Echevarría.
- Jo vaig plegar / em van acomiadar perquè la majoria dels directius que hi ha ara, inclòs el president, m'havien perdut la confiança. Em podia haver quedat, però vaig considerar que no era honest fer-ho.
- El matí de la dimissió li vaig dir al president que plegaria tant si eren els directius els qui se n'anaven com si ho feia ell.
- Ja hi ha hagut més acomiadaments, des d'ahir. Hi ha una llista força llarga. Però, essent un tema greu per a les persones que es queden sense feina per motius "polítics", segons se'ls ha dit, no vull fer-hi comentaris ni dir els noms. Segurament, ja sortiran als diaris.

kantinu ha dit...

s'agraeixen les explicacions. ens llegim.