divendres, 30 de gener del 2009

A semifinals (sense TV3)

Gran eliminatòria de Copa del Rei, entre el FC Barcelona i l’Espanyol (3 a 2). Bàsicament, per l’emoció derivada de la incertesa del resultat, no tant pel bon joc, ni de l’un ni de l’altre. A més a més, tot concentrat a la mitja hora final, quan semblava que el partit acabaria amb una altra golejada blaugrana. Però, aquestes coses el futbol ja les té, 3 a 0 al minut 58’ i 3 a 2 al minut 69, amb prop de mitja hora per endavant. No és que l’Espanyol fes patir molt, perquè des del seu segon gol, no va tornar a xutar a porta, però l’ambient va ser d’una certa inseguretat, també a les graderies, força plenes (78.443 espectadors), responent positivament a la demanda del tècnic Josep Guardiola.
Les hores prèvies al partit, a l’enterrament de l’expresident de les federacions catalana i espanyola Pablo Porta, Josep Lluís Núñez i Joan Laporta van saludar-se per primer cop en no sé quants anys. Ja era hora. Núñez va pronosticar que el Barça guanyarà aquesta temporada els tres títols, perquè és molt superior als seus rivals.
I sí, pel que s’ha vist fins ahir, els blaugrana són molt superiors. Però a partir del partit d’anit hauria de quedar clar que amb la superioritat teòrica no n’hi ha prou. I l’argument de l’equip A i l’equip B no val perquè segons els defensors d’aquesta teoria, al Camp Nou es va enfrontar un equip semi A blaugrana (per la presència d’Alves, Xavi i Messi) i un B espanyolista (amb 5 titulars, almenys, reservats).
La Lliga difícilment s’escaparà, però la Copa del Rei i, sobretot, la Lliga de Campions, competicions per eliminatòries, són del tot diferents.
El d’ahir va ser un derbi de veritat. La llàstima és que només es va veure per una televisió en castellà, Telecinco. El club no va autoritzar a Mediapro subministrar les imatges a TV3 i també es va treure el seu logotip de la samarreta. Li reclama 30 milions d’euros, un deute d’Audiovisual Sport (de Sogecable, de fet) que s’arrossega de la temporada passada. Els reclama a TV3 perquè és el garant d’aquell contracte. Tanmateix, la situació ha de ser molt greu per a deixar la nostra sense imatges.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La situació esportiva és immillorable. Tenim un equip que ho guanya tot. Però, i la situació econòmica? Començo a tenir dubtes de com s'està gestionant el club actualment.
I això de deixar a TV3 sense el partit ho trobo molt greu.

Anònim ha dit...

Que vagin demanan al públic català que faci costat al MÉS QUE UN CLUB.
En sentir el comunicat de darrera hora emès pel TN Vespre, una es qüestiona si tot no es redueix a un tema de diners i prou, i s'obliden els sentimens dels seguidors.
Amb això s'acabaria amb el sentit de la indentitat que es vol transmetre des del club, i més concretament des de l'any 2003.
Sembla que fins l'arribada del nou president i tota la seva "troupe", en aquets païs no hi hagués hagut un pensament tant nacionalista com fins a la present, per dirigir un club certament especial.
Potser abans, el dirigents no remenaven tan de caler ni tantes ànsies d'expansió, però per la seva sang sí que corria el color blau i grana, que això penso que és el més important, això és el que perdura, igual que els sentiments...........
M.

Eduard Padró ha dit...

Totalment en desacord. El club ha de fer respectar els seus contractes i 30 milions no son pocs. El que hauríem de veure és como és possible que TV3 es fes garant dels "pirates" de Sogecable. Qui és el responsable del contracte per part de la televisió "PÚBLICA"?? Els 30 milions espero que els pagui Sogecable i no la totalitat dels catalans mitjançant TV3. A la que poden surten antis a per tot! Encara que a alguns no els agradi el president que hi ha al Barça, en aquest cas crec que està fent el millor pel club... Si hi queda esquitxada TV3 vol dir que "la nostra" hauria de vigilar més amb qui treballa i a qui fa de garant!
SALUT!