diumenge, 18 de gener del 2009

Impecable

El FC Barcelona ha tancat amb una golejada la primera volta de la Lliga espanyola, 5 a 0 al Deportivo de la Corunya, amb gols de Messi, Henry (dos) i Eto’o (dos). En els 19 partits jugats, el Barça ha obtingut 50 dels 57 punts possibles i ha establert un nou rècord al campionat espanyol. La particularitat dels 7 punts perduts és que 5 els va perdre a les dues primeres jornades. És de llarg l’equip menys golejat i el més golejador, amb una mitjana de més de 3 gols per partit.
Aquestes dades expliquen les distàncies que el FC Barcelona ha agafat als seus rivals de més a prop, d’una dotzena de punts. Les estadístiques són aclaparadores. Amb tot, el que resulta més concloent és la intimidació que els ha aconseguit inocular. El Deportivo va venir al Camp Nou essent un dels equips més ben classificats, amb una trajectòria notable. Doncs bé, observant el comportament dels seus jugadors i el plantejament del seu entrenador la sensació que feia és que van venir rendits abans d’hora i amb l’única preocupació de no sortir massa escaldats. La por que el Barça fa als seus rivals no s’aprecia a les estadístiques, però té una incidència innegable.
Qualsevol adjectiu que es vulgui posar per a lloar la trajectòria de l’equip blaugrana estarà ben usat. Ara, amb el d’impecable n’hi ha més que prou. També hi escau el de sorprenent si la trajectòria s’analitza a partir del que aquest mateix equip, amb unes poques incorporacions, havia fet les dues temporades anteriors. Probablement, per a explicar que la situació ha girat com un mitjó sigui més significatiu fixar-se en els jugadors que se’n van anar que no pas en els nouvinguts.
A aquestes alçades de la temporada, les raons que hi ha al darrera d’aquesta trajectòria brillant han estat a bastament comentades. Hi ha consens a dir que Josep Guardiola ha aconseguit que els seus jugadors treballin 7 dies a la setmana i els 90 minuts dels partits. I és cert. No obstant, és una trajectòria que no només s’explica pel treball. La mà de Guardiola, el seu encert en totes les facetes, hi ha de tenir un pes apreciable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'equip juga bé, goleja, passa per sobre dels rivals, ha fet una primera volta de rècord... però la gent continua sense anar a l'estadi!!!!
De veritat que ja no ho entenc. Ara no.
Si l'abonat al Camp Nou, sigui per la tv, per la crisis o pel que sigui no vol anar al camp, que deixi pas, que es doni de baixa del seu carnet y propiciï que altres socis puguin tenir abonament que tant difícil estar d'aconseguir

Eduard Padró ha dit...

Estic d'acord amb en Jordi Badia, IMPECABLE i SORPRENENT. Sobre l’actitud d'en Lotina i els seus homes, cal dir que tothom que s'hi dedica sap que l'esport, i el futbol sobretot, és una 70% mentalitat. El Barça ha adquirit la confiança que porta a remuntar qualsevol adversitat, una confiança que et fa arrasar al rival si entra fred al camp. En Lotina sap que l’únic que pot frenar una actitud com la del Barça és un punt d'orgull com els jugadors d'Osasuna la setmana passada. Però tot i així resulta complicat i els partits es fan molt llargs. La segona volta costarà més, tots els que hem arrasat voldran "venjança" però si Guardiola pot mantenir aquesta confiança i seguretat dels seus jugadors, seran capaços de remuntar els resultats més adversos.
També estic d'acord amb en Eduardo Garcia, els socis que paguen un abonament i no assisteixen els haurien de cobrar més car per deixar pas a d'altres aficionats que es queden sense seient. Si s'han cansat d'anar al camp que els treguin el seient.