dilluns, 12 de gener del 2009

Això no serà sempre així

Recordo una crònica de l’Enric Bañeres a La Vanguardia de fa uns quants anys, no sé quants però era l’època en què el FC Barcelona de Rijkaard guanyava i no parava i jugava i meravellava, més o menys com passa ara, que es titulava Això serà sempre així? (en castellà, és clar). La recordo perquè em va sobtar aquella manera tan original de titular una crònica esportiva, amb una pregunta, i recordo també que la resposta més immediata que em va venir al cap va ser que, evidentment, no sempre seria així. Com que no recordo de quan era aquella crònica, ara se me n’ha anat del cap si la resposta va ser premonitòria o no.
Veient el partit d’anit a Pamplona, vull dir els deu minuts finals, aquella crònica de l’Enric Bañeres em va tornar a venir al cap. Aquella crònica i la promesa de l’entrenador Josep Guardiola a la presentació de la plantilla, que l’equip tindria perseverança. Primer, perquè el Barça, sense fer un gran partit, de fet, fent un partit fluixet, va tornar a guanyar i a fer-ho quan semblava més difícil, quan els jugadors vermellets i el seu públic començaven a tenir coll avall que tombarien el líder. És a dir, que si no va perdre ahir, que quan faltaven deu minuts per acabar el resultat era de 2 a 1 a favor de l‘Osasuna, es fa difícil dir quan ho farà. I, després, perquè la victòria a l’ex Sadar, per 2 gols a 3, va ser fruit tant de la perseverança com de la qualitat. A la segona part, els blaugranes van sortir adormits, però es van despertar amb temps per a no espifiar-la del tot i donar la raó a aquell tòpic tan estúpid segons el qual la grandesa del futbol consisteix en què, a vegades, el cuer guanya al líder.
I, tanmateix, això no serà sempre així. Quan de temps durarà no ho sabem, tot i que sí que estem segurs que, per molt de temps que sigui, ens semblaran quatre dies mal comptats. Per tant, el que cal és gaudir-ne pel que pugui ser. Ara, tocant de peus a terra perquè aquesta és la millor manera de ser conscients de la dificultat i el mèrit que té el que està fent l’equip que entrena Guardiola.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La resposta tòpica a aquella pregunta seria la que tants cops hem sentit dir als futbolistes i entrenadors: "Nosotros siempre tratamos de hacerlo lo mejor posible". Però el Barça de Guardiola ha trencat fins i tot els tòpics tan arrelats al futbol: n'hi ha prou amb que ho facin sempre igual.

Enric