dijous, 12 de febrer del 2009

El conflicte amb TV3

-Bon dia, senyor Martí!
-Bon dia, senyor Badia! M’ho sembla a mi, o fa mala cara?
-Oh!, avui rai, però he passat un parell de dies amb molta febre. El grip, res greu, però m’ha deixat molt baldat.
-I no s’hauria d’estar al llit?
-Sí, de fet me n’he escapat, però ja no ho aguantava més, volia que em toqués l’aire i ja me n’hi entorno, a veure si faig net, que em vénen uns dies amb una mica de feina.
-Sí, ja ho he sentit a dir. Bé, escolti, aquí al Turisme fa uns dies que no parlem de res més que del conflicte que tenen el Barça i TV3, oi? Que ens ho pot explicar?
-I tant!, amb molt de gust. Em sembla que és bastant fàcil d’entendre. Aquest és un episodi més de la guerra entre Sogecable i Mediapro pel control de les retransmissions del futbol. Deu recordar que la temporada passada Audiovisual Sport, companyia participada en un 80% per Sogecable i en un 20% per Televisió de Catalunya, no cedia les imatges dels partits a Mediapro. Tenien un litigi que encara dura. AVS, Audiovisual Sport, considera que Mediapro li deu uns diners en virtut de l’acord que havien firmat i Mediapro argüeix que aquell acord no té validesa. És clar, TV3 i el Barça s’hi van trobar al mig. Per a Mediapro les imatges del Barça eren fonamentals per a la seva explotació internacional. I qui en feia la producció era TV3. Total, que va arribar el partit del Madrid i es va organitzar un bon sidral. AVS va demanar al Barça que no deixés entrar les càmeres de TV3 perquè els drets eren només seus. Però el Barça els va deixar entrar i Mediapro va tenir el senyal del partit. És clar, a can Sogecable en van prendre nota, van fer fora TV3 d’AVS i així que es va acabar la temporada van deixar de pagar al Barça, des de maig a setembre, em penso; 29 milions d’euros, més o menys. El Barça els ha demandat, lògicament, però vol que TV3, que és garant solidari del contracte amb AVS, li aboni aquests 29 milions d’euros. I TV3, mentre un jutge no li digui que ho ha de fer i quants diners li corresponen pagar, no ho pot fer, perquè no pot prejutjar el que s’està jutjant.
-Ja ho vaig comprenent. TV3 és el tercer que rep, oi? Però, escolti, aquí hi ha un quart actor. Mediapro sempre guanya?
-Miri, d’això també es queixen a TV3. Recorden que per a cobrir-se i deixar entrar les seves càmeres el dia del Madrid, el Barça va fer firmar a Mediapro una carta en què es feia coresponsable de la garantia de TV3.
-Ja ho veig clar. I vol dir que les misses no hi tenen res a veure?
-Mentre les hàgim de pagar, i tant!

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Jordi, el millor resum de la guerra del futbol i del conflicte entre TV3 i Barça.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el Xavier. Fins ara ni TV3 ni el Barça s'han explicat i la informació que hem anat rebent ha estat més aviat confosa.
I això ho hauríem de saber. Tant per la banda de TV3 que és "la nostra" i la paguem entre tots com pel Barça, que els que som socis paguem una bona quota.
Val a dir que al programa del Bernat Solé a Cat. Ràdio ja vaig sentir al Jordi Badia que ho explicava. Ara, però, amb molts més detalls.

SPACESTAR ha dit...

Hola Jordi, no ens coneixem però crec que tenim un amic en comú. Et segueixo des de que eres el cap de premsa del Barça i sempre m'has apregut un professional serios. Respecte al conflicte Barça i TV3, pense que son els jutjes els que tenen que dir l'ultima al respecte, el que no entenc es com TV3 no ha demanat una medida cautelar al Jutjat competent per a poder entrar les seves càmeres. Pense que seria prou fàcil, simplement deurien d'entregar una garantia suficient (aval) i el Jutje la acordaria. De tota manera el perjudicat es l'espectador que te que soportar retransmisions de comentaristes no massa afins a la causa blaugrana.
Una abraçada

Jordi Badia ha dit...

@ spacestar
Gràcies pels comentaris. No et coneixo, en efecte, i no sé a quin amic comú et refereixes. Tant se val.
Tens raó. De fet, la qüestió és al jutjat i el que TV3 espera és que un jutge dictamini si ha de pagar o no i quant. És un ens públic i els diners els ha de justificar a la Sindicatura de Comptes. A banda que pagar seria prejutjar la causa.
Sobre les mesures cautelars, no sé perquè no les han demanades. Però tingues en compte que és també una qüestió política. Fins ara, de tots els partits, només el darrer els afectava de ple, atès que en tenen els drets comprats. El següent serà el de l'Espanyol a l'estadi. Veurem què fan.

Anònim ha dit...

Molt ben explicat i amb molta gràcia!!!. I jo que sospito que potser balla alguna altre cosa! Es que no veig normal que el Barça sense sentència demani el pagament o l'aval d'una quantitat a tv3 (que en principi no està demandada), i que tv3 no apreti a Mediapro (amb qui té el contracte ara)ni apreti en els seus programes, etc. Quim

Eduard Padró ha dit...

A la Transmi del Puyal ho van explicar el primer dia que hi va haver conflicte obert. De totes maneres gràcies Jordi per fer-ne un resum tan clarivident. Jo ja no sé si Mediapro té sempre la raó o els de TV3 haurien de fer fora al responsable del caos... a qui se li acut fer-se garant d'uns pirates com Sogecable??

Anònim ha dit...

Felicitats! és l'article sobre aquest conflicte que més m'ha ajudat a entendre la història, tot i que encara no és suficient.
Al meu bloc em permeto suggerir una ampliació de l'article.
Gràcies.